Sanna Kerminen

Ihmisiä ihmisille

Viime aikoina moni on tahtonut tietää, mitä mieltä olen keravalaisista. Olen vuosien varrella tavannut aika monenlaisia keravalaisia ja tullut siihen lopputulokseen, että on parempi olla olematta keravalaisista mitään mieltä yhtenä massana, vaan muodostan mielipiteeni keravalaisista keravalainen kerrallaan aina tilaisuuden osuessa kohdalle.

Joskus on tehnyt mieli vaatia Järvenpään rajojen sulkemista, ettei ne keravalaiset vaan pääsisi tänne. Pelkäsin niitä todella, enkä halunnut olla missään tekemisissä. Rajat kiinni, ja olisin turvassa omassa kuplassani. Heikkona hetkenä on tehnyt jopa mieli vaatia koko Keravan poistamista kartalta, helppo ratkaisu, ei Keravaa, ei keravalaisia. Ei olisi pakko rataa pitkin Helsinkiin mennessä kohdata yhtään keravalaista.

Luulin joskus, että kaikki keravalaiset nyt vaan ovat sellaisia koulukiusaajia, heikomman sortajia ja muutenkin ne nyt vaan on olevinaan niin paljon parempia kuin muut. Sunnuntain vastaisena yönä saattoi nuori mies käyttää iskurepliikkinä baarissa: "Just vapauduin Keravan vankilasta!" Ai että, maailma olisi niin paljon parempi paikka ilman keravalaisia.

Onneksi en saanut rajaa kiinni ja keravalaisia kadotettua elämästäni. Eteeni on osunut myös sellaisia keravalaisia, jotka auttavat lastenvaunut junaan, tervehtivät vastaan kävellessään ja jopa niitä, jotka pysähtyvät varmistamaan, että kaikki on hyvin. Olen tavannut paljon keravalaisia, jotka huolehtivat avuntarvitsijasta ja tahtovat kantaa kortensa yhteiseen kekoon. Oikeastaan en kai edes olisi tässä pohtimassa mielipidettäni keravalaisista ilman keravalaisia.

On yllättävän vaikea kohdata omat ennakkoluulonsa ja todeta, ettei nykymaailmassa ole järvenpääläisiä ja keravalaisia, on vain ihmisiä.

---

Kaksi äitini viisautta kulkee mukanani aina. "Kaikkista ei tarvitse pitää, mutta kaikkien kanssa on tultava toimeen" ja "Avuntarpeessa olevaa autetaan aina". Ei ollenkaan huonot ohjeet elämälle.

Sillä ei ole mitään väliä, mistä tulet tai mihin uskot. Jokainen vastaa vain omista teoistaan. Ihmisen arvoa mitataan kyvyllä olla ihminen ihmiselle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Näin keravalaisena diggaan käydä Jäkessäkin :D enkä ole pahemmin tavannut siellä ikäviä ihmisiä. Johtuneeko etten sitten ole ihan originaali.

Toimituksen poiminnat